Lekker hollands

Boerenkool stamppot met roomkaas

Boerenkool stamppot met roomkaas

Boerenkool is een echt hollands recept, maak het nog lekkerder door te variëren met bijvoorbeeld roomkaas.

Benodigheden

  • 800 gram gesneden boerenkool
  • 1 kilo aardappelen
  • 2 bouillonblokjes (groente of vlees)
  • 100 of 200 gram naturel roomkaas
  • verse rookworst
  • worcestersaus
  • jus

Bereidingswijze

Zet een ruime pan met water op en voeg een bouillonblokje toe. Als het water kookt voeg je de aardappelen en boerenkool toe. Blijf de boerenkool door roeren in ongeveer 20 minuten tot het gaar is. Doe ondertussen ook de rookworst in een pan met heet water (bereiden volgens verpakking). Als de boerenkool en aardappelen gaar zijn giet je het af en stamp het. Voeg ondertussen ook de roomkaas naar smaak toe. En voeg naar smaak een scheutje worcestersaus toe.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *