Een makkelijk en snel te maken gerecht. Gezond natuurlijk door de verse spinazie die gebruikt wordt.
Benodigdheden
- 800 gr aardappel schijfjes
- 250gr ham
- 400gr verse spinazie
- 2 eieren
- 200ml creme fraiche
- scheutje melk
- 1 uitje
- snufje peper en zout
- snufje paprikapoeder
- handje geraspte kaas
- olie om in te bakken
- 1 grote ovenschaal
Bereidingswijze
Doe de spinazie in een pan en kook deze. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor in een pan met water of magnetron. Fruit de gesnipperde ui in een beetje olie. Voeg de spinazie toe en bak het kort mee, schep dan de hamblokjes er doorheen. Breng het mengsel op smaak met peper zout en een snufje paprikapoeder. Vet een grote ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappeltjes over de bodem. Schep daar het spinaziemengsel op en bestrooi met wat kaas. Dek het af met de andere helft van de aardappelschijfjes, giet het eiermengsel er over en bestrooi met peper en zout. Bak deze in circa 40 minuten in de oven.